Dodaci za WordPress

Posle instalacije WordPress blog platforme , u vašem admin panelu nemate instalirane dodatke koji  zapravo wordpress i čine tako fleksibilnim.

Ovo su neki od najkorisnijih dodataka koji Vam mogu pomoći da unapredite izgled i funkcionalnost Vašeg bloga kao i da se plasirate bolje na pretraživačima.

1. Akismet plugin – nakon instalacije ovaj dodatak ćete videti u delu plugins koji se vrlo lako instalira a za potpuno upotrebu biće vam potreban API key. Dodatak služi za zaustavljanje neželjenih komentara na vašim blog postovima.

2. All in one SEO pack – možda i jedan od najboljih dodataka za bolju optimizaciju bloga na pretraživačima.  U podešavanjima imate mogućnost da odaberete koje ćete opcije da koristite. Na primer, izbor keyworda , način na koji će se prikazivati title , etc.

3. Google sitemaps -još jedan dodatak za optimizaciju sajtova. Pre nego što instalirate ovaj plugin , registrujte vaš  blog/ sajt u google webmasters tools

4. Sociable – Dodatak koji ispod posta prikazuje dugmiće za deljenje sadržaja na društvenim mrežama – Facebook, MySpace, Google Buzz, Linked In etc.

5.  YARP – Yet Another Related Post plugin. Ispod svakog posta prikazuje postove na osnovu sličnosti sa tagovima, naslovima posta ili kategorijama u kojoj je post pisan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *